3/9/08

Presentació del bloc

Benvinguts!

Aquest bloc sobre el comerç accessible a Granollers neix després de tres anys d’estar madurant-ho l’Antoni López i jo. Vol ser una guia útil per a les persones amb mobilitat reduïda que visquin o vulguin venir a Granollers a comprar. En principi, li volem donar un caire positiu.

Potser hi hagi qui pensi que començar pel comerç no sigui el més encertat, però nosaltres creiem que és una part molt important per a la nostra autonomia. Més endavant, ja veurem en quins serveis o sectors l’ampliarem.

Saber on podem anar a comprar el pa, els embotits, les verdures; a quins supermercats no hi haurà cap entrebanc per entrar sense problemes amb l’scooter o desplaçar-nos sense por a relliscar —si ets usuari de crosses o bastons i hi ha terres molt encerats...—, trobar una botiga de roba on hi hagi un emprovador que no sigui de mides reduïdes i que ens permeti seure mentrestant ens posem uns pantalons, sense por a caure.

Per aquí, doncs, és per on volem començar a treballar: per la quotidianitat i per l’autonomia; aquesta autonomia que, a vegades, no sabem on trobar-la.
La nostra intenció és també anar documentant amb fotografies els itineraris dels carrers per on es pugui accedir a la botiga des de diversos punts de la ciutat i no quedar-nos només amb el comerç del centre, sinó també orientar pels barris.

Què en farem dels llocs no accessibles, els ensenyarem? No ho tenim clar de moment, no sabem si el recull fotogràfic dels llocs poc o gens accessibles estarà dins d’aquest bloc o en tindrem un de paral·lel. Avui, de moment, sabem que comencem aquest.

Creiem que serà una feina molt laboriosa, però no tenim cap pressa i estem segurs que molts dels nostres lectors ens ajudaran i, fins i tot, els botiguers que tinguin una botiga que reuneixi les condicions per acollir-nos.

Intentarem que hi hagi:

- Cafeteries
- Fleques
- Queviures
- Carnisseries i cansaladeries
- Botigues de roba
- Papereries
- Llibreries
- Farmàcies
- Caixesd'estalvis
- Entitats bancàries
- Altres llocs culturals o d’oci a la ciutat

Us hi esperem! Tenim molta feina a fer

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla una gran idea. Espero que tingueu molta sort.